Главная » 2016 » Ноябрь » 16

УПФУ в Іллічівському районі м. Маріуполя надає роз’яснення гарантії соціальної захищеності - легальна робота і зарплата

Громадяни України мають право на працю, а це значить мають право заробляти собі на життя тією роботою, яку  вільно обирають або на яку вільно погоджуються.

Але при низькому рівні економіки та високих податках, більшість роботодавців економлять на оплаті праці своїх працівників та на нарахуваннях на неї. Дехто мінімізує витрати на оплату праці, дехто взагалі не укладає трудові договори із працівниками, а  громадяни погоджуються на такі умови, бо вибір працевлаштування  невеликий, можна роками стояти на біржі праці і не знайти роботи, яка б відповідала освіті, мала б достойну оплату і умови праці, гарантувала соціальну захищеність в разі втрати працездатності.

Небезпека тіньової зарплати, як і тіньової зайнятості полягає не стільки у тому, що бюджет недоотримує кошти,  не сплачуються відрахування до Пенсійного фо ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 478 | Добавил: Swetlana | Дата: 15.11.2016 | Комментарии (0)

Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя повідомляє про особливості підтвердження періодів стажу за час навчання

Студенти, слухачі навчальних закладів відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» не є застрахованими особами. Таким чином, періоди навчання після 01.01.2004 року не зараховуються до страхового стажу при обчисленні розміру пенсії.

Згідно п. «д» ст. 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення», час навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі зараховується до стажу роботи.

Тому в разі навчання, наприклад, з 2003-го по 2008 рік до страхового стажу буде зараховано період навчання з вересня 2003-го по 31 грудня 2003 року.

Час навчання у вищих навчальних, професійних нав ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 486 | Добавил: Swetlana | Дата: 15.11.2016 | Комментарии (0)