Главная » Архив материалов

Увага підприємствам, установам і організаціям!!!

 

Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя нагадує, що з 29.03.2016 року вступив в силу Закон України «Про внесення зміни до статті 40 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" щодо порядку визначення заробітної плати для обчислення пенсії» № 1043- VIII.

Для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу починаючи з 1 липня 2000 року. За бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про заробітну плату первинними документами або в разі, якщо страховий стаж починаючи з 1 липня 2000 року становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд по 30 червня 2000 року незалежно від перерв".

Тому, управління, повідомляє про необхідність та важливі ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 567 | Добавил: Swetlana | Дата: 07.01.2017 | Комментарии (0)

До уваги пенсіонерів! Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м.Маріуполя роз'яснює особливості виплати пенсій за січень 2017 року

21 грудня Урядом прийнято рішення, яким встановлено, що частково пенсію за січень 2017 року буде виплачено у грудні 2016 року.

Пенсіонерам, які отримують пенсію через банківські установи і мають дату виплати пенсії з 4 по 15 січня 2017 р. включно, пенсія на їх банківський рахунок буде зарахована у період з 27 по 29 грудня.

Пенсіонерам, які отримують пенсію через поштові відділення і мають дату виплати пенсії з 4 по 10 січня 2017 р. включно, пенсія буде виплачуватися починаючи з 27 грудня.

Пенсіонерам, які з різних причин не зможуть отримати пенсію за січень 2017 року на поштових відділеннях в останні дні грудня, зможуть отримати її починаючи з 5 січня.

Для пенсіонерів, які отримують пенсію через банківські установи і мають дату виплати пенсії з 16 по 25 січня або через поштові відділення ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 448 | Добавил: Swetlana | Дата: 27.12.2016 | Комментарии (0)

Веб-портал – надійний помічник в отриманні послуг Пенсійного фонду Україні

Сьогодення неможливо уявити без досягнень науково-технічного прогресу. В свою чергу, органи Пенсійного фонду України намагаються зробити обслуговування пенсіонерів, роботодавців та громадян більш якісним, оперативним та функціональним. З цією метою розпочав роботу веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Його адреса: http://portal.pfu.gov.ua.

Звертаємо Вашу увагу, що з 01.11.2016 року оновлені дизайн та нові функціональні можливості ВЕБ – порталу, значно розширено дистанційний доступ громадян до послуг, що надаються Фондом.

Застрахована особа (працівник), яка зареєстрована на порталі, може отримувати щомісяця на свою електронну скриньку дані з системи персоніфікованого обліку. У них вказано, які роботодавці подавали звіт за цю особу, які суми заробітної плати були нараховані, які суми внеску перераховані з цієї заробітної плати, скільки днів для ста ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 451 | Добавил: Swetlana | Дата: 09.12.2016 | Комментарии (0)

УПФУ в Іллічівському районі м. Маріуполя надає роз’яснення гарантії соціальної захищеності - легальна робота і зарплата

Громадяни України мають право на працю, а це значить мають право заробляти собі на життя тією роботою, яку  вільно обирають або на яку вільно погоджуються.

Але при низькому рівні економіки та високих податках, більшість роботодавців економлять на оплаті праці своїх працівників та на нарахуваннях на неї. Дехто мінімізує витрати на оплату праці, дехто взагалі не укладає трудові договори із працівниками, а  громадяни погоджуються на такі умови, бо вибір працевлаштування  невеликий, можна роками стояти на біржі праці і не знайти роботи, яка б відповідала освіті, мала б достойну оплату і умови праці, гарантувала соціальну захищеність в разі втрати працездатності.

Небезпека тіньової зарплати, як і тіньової зайнятості полягає не стільки у тому, що бюджет недоотримує кошти,  не сплачуються відрахування до Пенсійного фо ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 477 | Добавил: Swetlana | Дата: 15.11.2016 | Комментарии (0)

Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя повідомляє про особливості підтвердження періодів стажу за час навчання

Студенти, слухачі навчальних закладів відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» не є застрахованими особами. Таким чином, періоди навчання після 01.01.2004 року не зараховуються до страхового стажу при обчисленні розміру пенсії.

Згідно п. «д» ст. 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення», час навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі зараховується до стажу роботи.

Тому в разі навчання, наприклад, з 2003-го по 2008 рік до страхового стажу буде зараховано період навчання з вересня 2003-го по 31 грудня 2003 року.

Час навчання у вищих навчальних, професійних нав ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 483 | Добавил: Swetlana | Дата: 15.11.2016 | Комментарии (0)

Перерахунок пенсій з 1 грудня 2016 року

УПФУ в Іллічівському районі інформує, що з 1 грудня 2016 року відповідно до Закону України від 25.12.2015 №928 “Про Державний бюджет України на 2016 рік” зі змінами встановлено розміри прожиткового мінімуму, зокрема:

- для осіб, які втратили працездатність –1247 грн.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність –1247,00 грн., будуть збільшені:

- мінімальні розміри пенсії за віком (за наявності страхового стажу 20 років для жінок, 25 років для чоловіків – для пенсій призначених до 01.10.2011, 30 років для жінок, 35 років для чоловіків – для пенсій, призначених після 01.10.2011);

- мінімальні розміри пенсій по інвалідності, в зв’язку з втратою годувальника;

- розміри надбавок та підвищень, які залежать від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність

- мінімальні розм ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 433 | Добавил: Swetlana | Дата: 15.11.2016 | Комментарии (0)

     УПФУ в Іллічівському районі м. Маріуполя надає роз яснення про продовження виплати пенсії                                                  внутришньо перемищенним особам

 

 

Пенсіонерам, які переселилися с Донецької та Луганської областей для продовження виплати пенсії за місцем фактичного перебування (проживання) пропонується :

1. стати на облік як внутрішньо переміщена особа в управлінні соціального захисту населення за місцем перебування та отримати відповідну довідку;

2. після отримання довідки для продовження виплати пенсії за новим місцем проживання, необхідно звернутися до управління Пенсійного фонду Украіни, де пенсіонер фактично перебуває (проживає) та мати такі документи 

-Паспорт (оригінал і копія);

-Ідентифікаційний номер (оригінал і копія);

-Пен ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 484 | Добавил: Swetlana | Дата: 19.10.2016 | Комментарии (0)

Исполком Талаковского поселкового совета

объявляет конкурс

на замещение вакантной должности

Заведующего сектором бухгалтерского учета-главного бухгалтера.

Основные требования к кандидату:

 

 Образование высшее. Стаж работы по специальности не менее 3 лет.

Свободное владение ПК. Знание государственного языка.

 Документы принимаются в течение 30 календарных дней со дня опубликования объявления.

 За дополнительной информацией обращаться по адресу:

пос. Талаковка, ул. Соборная, д 235 по телефону (0629) 38-94-16.

Исполком Талаковского поселкового совета

объявляет конкурс

на замещение вакантной должности

Юрисконсульта

Основные требования к кандидату:

 

 Образование высшее-юридическое. Стаж работы по специальности не менее 3 лет.

Свободное владение ПК. Знание государственного языка.

 До ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 552 | Добавил: Swetlana | Дата: 28.08.2016 | Комментарии (0)

«Добровільна участь у пенсійному страхуванні для збільшення страхового стажу»

Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі нагадує, що законодавством передбачено - право на пенсію за віком мають особи після досягнення 60 років та наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу. Якщо особа має стажу не менше 15 років, то пенсія їй виплачується в мінімальному розмірі.

У разі якщо після досягнення пенсійного віку особа не має 15-річного страхового стажу, вона може залишитися без пенсії. Чинним законодавством передбачена можливість зарахування окремих періодів життєдіяльності людини в страховий стаж, необхідний для призначення пенсій, шляхом сплати страхових внесків за договорами добровільного участі в системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування.

Відповідно до українського законодавства, страховий стаж - це період, протягом якого сплачуються страхові внески.

На сьогоднішній день ст ... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 544 | Добавил: Swetlana | Дата: 25.08.2016 | Комментарии (0)

Легализация заработной платы

УПФУ в Ильичевском районе г. Мариуполя напоминает о чрезвычайно актуальном вопросе настоящего - легализация заработной платы. Ведь легальная зарплата сегодня - это завтрашние пенсии, льготы и субсидии, разного рода государственная помощь. На сегодняшний день выплата заработной платы в «конверте» и нелегальная работа стали нормой жизни.

Выплаты «в конвертах» являются одним из звеньев цепи теневой экономики. Опасность теневой зарплаты, как и теневой занятости, не только в том, что бюджет не дополучает средства. Использование наемного труда без оформления трудовых отношений содержит в себе много отрицательных моментов, которые существенно влияют на будущее граждан. Так, соглашаясь на это, нанимаемый работник собственноручно лишает себя права на зачисление периода работы в страховой стаж, согласно которому исчисляются пенсия, материальная помощь в случае наступления безработицы, больничные и т.п.

... Читать дальше »

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 515 | Добавил: Swetlana | Дата: 11.08.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 15 16 »