Главная » 2016 » Ноябрь » 16 » Пенсионный фонд Украины информирует
23:08
Пенсионный фонд Украины информирует

Управління Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя повідомляє про особливості підтвердження періодів стажу за час навчання

Студенти, слухачі навчальних закладів відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» не є застрахованими особами. Таким чином, періоди навчання після 01.01.2004 року не зараховуються до страхового стажу при обчисленні розміру пенсії.

Згідно п. «д» ст. 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення», час навчання у вищих і середніх спеціальних навчальних закладах, в училищах і на курсах по підготовці кадрів, підвищенню кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі зараховується до стажу роботи.

Тому в разі навчання, наприклад, з 2003-го по 2008 рік до страхового стажу буде зараховано період навчання з вересня 2003-го по 31 грудня 2003 року.

Час навчання у вищих навчальних, професійних навчально-виховних закладах, навчальних закладах підвищення кваліфікації та перепідготовки кадрів, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі підтверджується дипломами, посвідченнями, свідоцтвами, а також довідками та іншими документами, виданими на підставі архівних даних і містять відомості про періоди навчання.

При відсутності в документах таких відомостей для підтвердження часу навчання приймаються довідки про тривалість навчання в навчальному закладі у відповідні роки за умови, що в документах є дані про закінчення повного навчального періоду або окремих його етапів.

Слід звернути увагу, що особи, які навчаються, мають право на добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного пенсійного страхування. Договором про добровільну участь може бути передбачена одноразова сплата застрахованою особою страхових внесків за попередні періоди. При цьому сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою мінімального страхового внеску і більше суми єдиного внеску, обчисленого виходячи з максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановлених на дату укладення договору.

 

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 487 | Добавил: Swetlana | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]