Главная » 2017 » Февраль » 19 » Пенсионный фонд Украины информирует
10:14
Пенсионный фонд Украины информирует

Шановний майбутній пенсіонер!

 

Управліня Пенсійного фонду України в Іллічівському районі м. Маріуполя інформує , що в залежності від того, працюєте Ви чи не працюєте, передбачено дві «адреси» для звернення із заявою про призначення пенсії:

 

непрацюючим громадянам необхідно звернутися до органу, що призначає пенсію, за місцем проживання (реєстрації). До речі, не обов'язково звертатися особисто. Ви маєте право оформити пенсію через свого представника, надавши йому нотаріальне доручення;

для тих громадян, які ще працюють, передбачено подання заяви про призначення пенсії до управління Пенсійного фонду України через уповноважену посадову особу підприємства, установи, організації, де цей громадянин працює (зазвичай фахівець бухгалтерії та відділу кадрів). Зрозуміло, за бажанням, працівник може подати заяву і особисто за місцем проживання.

 

УВАГА! Уповноважена посадова особа підприємства, установи, організації, де працює пенсіонер, зобов'язана:

не пізніше місяця до дня досягнення працівником пенсійного віку письмово повідомити його про виникнення права на пенсію за віком, у тому числі на пільгових умовах;

у 10-денний термін з дня одержання заяви про призначення пенсії оформити необхідні документи і направити їх до органу, що призначає пенсію, за місцезнаходженням підприємства, установи, організації або за місцем проживання (реєстрації) особи;

у разі необхідності надати допомогу щодо одержання відсутніх у особи документів для призначення пенсії.

 

ЗНАЙТЕ!
Обов'язок підготовки документів за призначенням пенсії лягає на підприємство чи організацію, в якій працює майбутній пенсіонер. Якщо ж пенсіонер не працює, то такий обов'язок лягає безпосередньо на місцеве відділення Пенсійного фонду України.

Разом з тим, обов'язок підприємства, на якому працює майбутній пенсіонер, збирати надані документи — прямо не визначений. Тому обов'язок збирати всі потрібні папери лягає на Вас.

 

Якщо збирати необхідні документи майбутньому пенсіонеру доводиться самостійно:

 

З'ясуйте – чи маєте Ви право на пенсію

Почніть готувати пакет необхідних документів:

ретельно вивчіть свою трудову книжку, простежте, щоб всі записи були зроблені у відповідності з правилами;

визначте періоди самої максимальної зарплати за будь-які 60 місяців безперервної роботи;

з'ясуйте адресу районного управління Пенсійного фонду за місцем Вашого проживання (реєстрації);

 

НАГАДУЄМО!
В територіальних управліннях Пенсійного фонду України в Донецькій області організація прийому та обслуговування громадян органами Фонду здійснюється за принципом "єдиного вікна".

зверніться до працівників Пенсійного фонду, щоб з'ясувати заздалегідь всі нюанси, які можуть вплинути на оформлення, нарахування і розмір Вашої пенсії , і в разі виникнення будь-яких проблем у Вас буде час та можливість вирішити їх своєчасно. 


 

Категория: Поселковый совет | Просмотров: 918 | Добавил: Swetlana | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]